Шакілія Джексон, правозахисниця з Ямайки
Поліція вбила її брата, вона вимагає справедливості

Шакілія Джексон не зупиниться. Коли у 2014 році її брата застрелила поліція, Шакілія зробила все, щоб незалежні слідчі могли зафіксувати всі докази на місці злочину.

Поліція переслідувала чоловіка «схожого на растамана», якого підозрювавали у крадіжці, і зовнішність Накії (брата Шакілії) відповідала опису. Вони знайшли його у невеликому ресторані і застрелили — чоловік помер на місці.

Вбивства поліцією молодих і бідних чоловіків стали вже звичною справою на Ямайці, де за останнє десятиріччя від них загинули близько 2000 людей. Шакілія була рішуче налаштована, щоб на цьому розслідування вбивства Накії не закінчилося. Вона веде сміливу боротьбу за справедливість, маючи справу з погано фінансованою й повільною судовою системою. На своєму шляху вона зустріла і згуртувала десятки сімей, які втратили близьких через свавілля поліції та прагнули справедливості.
У відповідь поліція неодноразово влаштовувала рейди проти них у дні судових засідань. Поліція також залякувала Шакілію та її родину. Але Шакілія не мовчатиме. Вона каже, що такі дії лише посилюють її віру у необхідність встановлення справделивості. «Я борюся, бо в мене немає іншого вибору. Зупинитися — означає дозволити наступному поліцейському вбити ще одного з моїх братів», — каже Шакілія.

Підпишіть петицію до Прем'єр-міністра Ямайки

Вимагайте від нього захистити Шакілію та забезпечити справедливе покарання за всі вбивства, скоєні поліцією. Приєднуйтесь до десятків тисяч небайдужих людей з усього світу, які тиснуть на уряд Ямайки та підтримують Шакілію у її боротьбі за справедливість.