Великий Брат (не) захистить тебе: Лайфхаки з активізму
25 листопада 2017 року
25 листопада з 14.00 по 21.30 Amnesty International проводить нон-стоп марафон про активізм та права людини: дискусії, лайфхаки, воркшопи та кінопоказ.

Місце: АртХаб (м. Театральна, вул. Б. Хмельницького 8/16)
14:00 – 14:45
Правозахисна йога
Що означають тілесні практики, якщо ти активіст_ка або правозахисниця чи правозахисник? Як наше тіло пов'язане з нашою громадською діяльністю?

На ці питання шукатимемо відповіді на занятті з правозахисної йоги.

Спеціальної підготовки не потрібно, працюватимемо над базовим рівнем вправ, для більш просунутих практикинь та практиків будуть запропоновані відповідні варіанти асан.

Заняття проведе перформерка та режисер фізичного театру, ембодімент коуч та громадська діячка Нін Ходорівсько, досвід йоги — півтора роки.

Заняття включатиме в себе практикування йоги, а також коротку рефлексію за методом ненасильницької комунікації на початку та в кінці зустрічі на тему вищезазначених запитань.

Вхід вільний, із собою варто мати зручний одяг, що тягнеться і в якому вам комфортно буде рухатися.

Подія у Faceboook: https://www.facebook.com/events/2065784316978605/
15:00 – 16:30
Правозахисний квест «Портал у активізм»
Права людини опинилися під загрозою і звернулися до вас по допомогу. Ви єдина чи єдиний, хто може їх врятувати. Для цього вам необхідно прийти за адресою вул. Б. Хмельницького 8/16 (АртХаб), де буде діяти портал в активізм. Не проґавте, адже він працюватиме лише півтори години!

Біля порталу на вас чекатиме валіза правозахисниці/ка. З цією валізою ви вирушите у важливу для правозахисного світу подорож до 8 країн. У кожній країні на цьому непростому шляху на вас чекає пригода: боротьба за право бути собою у Фінляндії, відстоювання права на житло в Китаї, пошук Чаду на мапі світу та інформація про те, що там можна постити у Facebook, а що може привести на 25 років за ґрати – та багато іншого.

Провідник у інші виміри: Сольдаду Ковалісіді (Amnesty International)
Подія у Facebook: https://www.facebook.com/events/135363977126237/
16:30 – 18:30
Три лайфхаки для активісток/активістів: як діяти у кризових ситуаціях?
Три коротких виступи про те, як захищати свої права та права інших.

Як займатись активізмом, якщо у мене немає часу?
Леся Харченко, координаторка з росту та активізму Amnesty International в Україні

У мене обшук, що робити?

Анна Брицька, адвокатка, керуюча партнерка Адвокатського об'єднання «ПРОВЕ»

На мій захід напали, що робити?
Оксана Гузь, адвокатка, старша партнерка Адвокатського об'єднання «ПРОВЕ»

Подія у Faceboook: https://www.facebook.com/events/294911807667387/
18:00 –19:30
Дискусія "Великий брат не захистить тебе" – як уряди перетворюють активістів на "терористів"
ОКУПОВАНИЙ КРИМ. 11 лютого 2016 року.
ФСБ Росії увірвалася до будинку кримськотатарського правозахисника Еміра-Усеїна Куку. Його заарештували за звинуваченнями в участі у терористичній організації.

ТУРЕЧЧИНА. 5 липня 2017 року.
Турецькі спецслужби затримали десятьох правозахисників, коли ті проходили тренінг з цифрової безпеки у Стамбулі. Їх звинуватили у співробітництві з терористичною організацією. Серед затриманих була директорка Amnesty International в Туреччині Іділь Есер.

УКРАЇНА.11 жовтня 2017 року.
Податкова поліція здійснила рейди на офіси організацій "Пацієнти України" та "Всеукраїнська мережа ЛЖВ" у межах розслідування, яке назвали "податковою перевіркою без попереднього повідомлення". У постанові суду було сказано, що організації підозрюють у використанні грошей міжнародного донора для фінансування "терористичних організацій ЛНР/ДНР".

Спікери та спікерки:

– Оксана Покальчук, директорка Amnesty International в Україні,
– Дмитро Шерембей, голова "Всеукраїнської мережі людей, що живуть з ВІЛ/СНІД",
– Мер'єм Куку, дружина арештованого кримськотатарського правозахисника Еміра-Усеїна Куку (через Skype),
– Таня Купер, дослідниця Human Rights Watch по Україні.

Подія у Faceboook: https://www.facebook.com/events/1980045685569573/