Сакріс Купіла, правозахисник з Фінляндії
Бореться за право бути собою

Сакріс Купіла ніколи не вважав себе жінкою. Однак цей 21-річний студент-медик щодня змушений відчувати дискомфорт, бо у його паспорті вказана жіноча стать. Сакріс був ще підлітком, коли він зрозумів, що стать, з якою він був народжений, не відображає те, ким він є насправді. Він обрав собі нове ім'я — яке вважається чоловічим — але, за законодавством Фінляндії, людина не може мати ім'я протилежної статі. Аби офіційно «стати Сакрісом», він був змушений отримати психіатричний діагноз.

Це був перший крок Сакріса до юридичного визнання його особистості. Та щоб змінити гендер у Фінляндії, людина повинна не тільки отримати психіатричний діагноз але й пройти хірургічну стерилізацію. Такі вимоги заплямовують репутацію Фінляндії як відкритої та толерантної країни.
Для Сакріса вибір очевидний. Він виступає проти такого жорстокого поводження та вимагає змін у законодавстві.

Підпишіть петицію до Прем'єр-міністра Фінляндії

Вимагайте від нього змінити закон та підтримайте борців за права трансгендерних людей. Зараз у Фінлядії йдуть гарячі дискусії щодо забезпечення прав трансгендерних людей. Тому кожен підпис — важливий і може бути вирішальним.