Ні Юлань, правозахисниця з Китаю
Її позбавили житла та переслідують через протест проти примусового виселення

Ні Юлань роками зазнає жорстоких переслідувань через її активізм проти примусового виселення. Колишня юристка підтримує людей, які були виселені через спорудження нових житлових комплексів. Вона була однією з тисяч людей, чиї домівки були знесені під час підготовки до Олімпіади в Пекіні у 2008 році.

У відповідь на її активізм уряд почав переслідувати Ні Юлань та її родину. її неодноразово арештовували.

У 2002 році Ні Юлань знімала на відео як її будинок у Пекіні зносили задля реалізації проектів з підготовки до Олімпіади 2008 року. Тоді працівники поліції затримали її, доставили до відділку та катували протягом декількох днів. Їй зламали ноги, після чого вона не змогла пересуватися самостійно. Ні Юлань досі залишається прикутою до інвалідного візка. Влада переслідує її протягом майже 20 років, стежить за нею та її родиною, погрожуючи їм. Більше того, їх неодноразово виселяли з їхніх домівок.

У березні 2016 року органи влади відмовилися видати Ні Юлань паспорт для поїздки у США, де вона мала прийняти міжнародну нагороду за відвагу.
У квітні 2017 року чоловіки увірвалися до орендованої квартири, схопили Ні Юлань, її чоловіка та доньку та вигнали їх з дому. Коли ті повернулися, на дверях були змінені замки. Їхні документи та цінні речі безслідно зникли. Тоді їм довелося спати на вулиці.

Зараз Ні Юлань з родиною мешкає у тимчасовому житлі під постійним наглядом поліції. Незважаючи на це, вона не планує здаватися та відмовлятися допомагати людям у їхній боротьбі за свої права. Тепер наша черга підтримати її.

Підпишіть петицію до влади Китаю

Вимайгайте припинити цькування Ні Юлань та її рідних. Петицію із Вашим підписом буде надіслано Директору Пекінського муніципального бюро із громадської безпеки, що має повноваження відреагувати на ситуацію із переслідуванням Ні Юлань.