Магадін, правозахисник з Чаду
Довічне ув'язнення за пост у Facebook

Він – онлайн-активіст та батько семи дітей. У вересні 2016 року Таджадін Магамат Бабурі, відомий як Магадін, розмістив кілька відео на Facebook. У них він звинуватив уряд Чаду та наближених до нього людей у корупції та розтраті державних коштів. Він також висловив своє невдоволення економічною кризою, яка охопила цю залежну від нафти країну.

Зробити та опублікувати ці відео – це сміливий вчинок у країні, де подібна критика призводить до серйозних наслідків.

За кілька днів невідомі люди, імовірно працівники спецслужб, схопили Магадіна прямо на вулиці посеред білого дня. За його словами, кілька тижнів його били, катували електричним струмом і тримали під вартою, перевозячи з однієї в'язниці до іншої. Дружина та діти Магадіна не знали, де він та що з ним, і були змушені самі його шукати.
Наразі Магадіну загрожує довічне ув'язнення. Серед обвинувачень – вчинення злочину проти національної безпеки. Він серйозно хворий, бо у в'язниці підхопив туберкульоз. Магадін потребує термінової медичної допомоги. Він не має провести все життя за ґратами лише за висловлення своїх поглядів.

Підпишіть петицію до Президента Чаду

Вимагайте від нього звільнити Таджадіна Махамата Бабурі, відомого як Магадін. Міжнародний розголос грає важливу роль у звільненні Магадіна. Ваш підпис допоможе посилити тиск на владу Чаду.