«Розмалюй на захист прав»: правозахисні комікси на Марафоні написання листів
Марафон написання листів – це чудова нагода і для дітей/підлітків відчути себе, можливо вперше у житті, юними правозахисниками та правозахисницями. Саме тому для цьогорічного Марафону ми підготували кілька цікавих малюнків та коміксів, які можна використати, розповідаючи про порушення прав людини дітям.

Наша талановита активістка Оля Максименко створила два комікси-розмальовки – у кольоровій та чорно-білій версіях. Ось як виглядають їх сторінки:
За мотивами історії кримськотатарського правозахисника Еміра-Усеїна Куку
Про еко-активіста Кловіса Разафімалалу (Мадагаскар)
Крім того, координаторка Amnesty з росту та активізму Леся Харченко залучила до Марафону милу міфічну істоту – єдинорога, який теж закликає підтримати героїв цьогорічного Марафону: Кловіса Разафімалалу (Мадагаскар), Сакріса Купілу (Фінляндія) та Еміра-Усеїна Куку (Крим, Україна).
Як користуватися цими матеріалами:

1) скачайте та роздукуйте будь-який з малюнків/коміксів у форматі PDF за посиланнями нижче.

2) під час проведення Марафону, де присутні діти/підлітки, їм можна запропонувати почитати комікси та/або розмалювати його. При цьому перший та останній малюнки коміксів (їх чорно-білі виконання) можуть бути листівками, які Ви потім зможете надіслати нам;

АБО
- розказавши усно історію Кловіса Разафімалалу (Мадагаскар) / Сакріса Купілу (Фінляндія) / Еміра-Усеїна Куку (Крим, Україна), запропонуйте дітям розмалювати малюнки з єдинорогами;

3) кожний малюнок, який Ви плануєте надіслати нам, ми просимо доповнити побажаннями та словами підтримки на адресу героя Марафону написання листів, а також вказати на них ім'я того/тієї, хто виконав розмальовку, і назву міста.
ПІДКАЗКА: Щоб скачати PDF, натисніть на посилання, яке приведе вас на google диск. Далі тисніть на кнопку, як на зображенні нижче:
СКАЧАТИ:
Поставте підпис на підтримку Еміра Усеїна Куку, Кловіса Разафімалали та інших героїв та героїнь Марафону