Кловіс Разафімалала, еко-активіст з Мадагаскару
Засуджений за захист рідкісних тропічних лісів

Кловіс Разафімалала любить тропічні ліси Мадагаскару. Батько двох маленьких дітей та еко-активіст, він робить все можливе аби захистити зникаючі палісандри, деревина яких дуже ціниться. Але корумпована мережа контрабандистів зробить будь-що, аби примусити Кловіса та інших активістів мовчати. Їхня мета — мільярди доларів від незаконного продажу цієї вишуканої деревини.

Незважаючи на заборони, чорний ринок процвітає, посилюючи вплив контрабандистів. Кловіс та його товариші-активісти відважно протистоять їм, поки уряд ігнорує порушення. Їхній активізм має свою ціну. У вересні 2016 року Кловіса ув'язнили, звинувативши в організації акції протесту, що призвела до насильства. Є багато свідків, що у той час він був у ресторані, але під час розслідування їх ніхто не опитав.

Це був не перший випадок, коли Кловіс опинився під ударом. У 2009 році його будинок підпалили.
Також Кловісу неодноразово пропонували хабарі, аби він припинив захищати зникаючий тропічний ліс Мадагаскару, але він відмовлявся.

У липні 2017 року Кловіс був засуджений за сфабрикованими обвинуваченнями та отримав п'ять років умовно. Його ув'язнити у будь-який момент, якщо він наважиться продовжувати свій активізм.

Підпишіть петицію до міністра юстиції Мадагаскара

Вимагайте від нього негайно скасувати вирок Кловісу. Кожен підпис — це підтримка для Кловіса та сигнал для влади Мадагаскару, що їй не вдасться змусити його відмовитися від захисту унікальної екосистеми.